Echipa Dental One

O echipă multidisciplinară pasionată de performanţă în medicina dentară

Dr. Răzvan Paraschiv

Medic dentist- Endodonție

 

1. Cum ai ales aceasta profesie si ce doresti sa obtii pe termen lung?

Am incercat sa-l urmez pe bunicul meu! El a fost medic dermato-veneorolog si un foarte bun diagnostician. Toata viata a citit si a cercetat, imi aduc aminte ca era ca o adevarata enciclopedie :) Isi petrecea ore intregi sub microscop iar cuvintele lamele si bacterii erau cele mai comune in vocabularul lui.
Eu am vrut medicina dentara, incercand  sa-mi pun propria amprenta. Este o parte din medicina mult mai practica ...ma speriasera nitel sutele de carti din jurul lui si de aceea mi-am dorit mai multa practica.

 2. Ce iti place cel mai mult in relatia cu pacientii? 

Aici pot spune ca nu sunt chiar profesionistul "invatat" in facultate :) Nu am o conduita strict profesionala in dialogul cu pacientii. Fiind o fire sociabila imi place foarte mult sa-mi intampin pacientii, cu un mare zambet si cu o atitudine foarte prieteneasca. Uit de multe ori de conduita si de dialogul clasic medic-pacient. Sunt extrem de sociabil si-mi place sa leg prietenii rapide cu pacientii mei.
Partea frumoasa e ca pacientii mei sunt mereu realaxati si trec peste teama si nesiguranta, mult mai repede.
E un fel de relatie castig-castig! :) - eu tot adun prieteni, iar ei pot apela oricand la mine, in caz de nevoie.

 

 3. Ce sfat le-ai da celor cu teama de dentist?

Cu cat amana vizitele la dentist cu atat o sa le fie mai frica! Si aici vorbesc cat se poate de serios...nu ne jucam cu impresii si presupuneri cand e vorba de sanatatea noastra!

 

 4. Ce feedback ai primit de la pacienti si te-a motivat sa-si faci profesia cu profesionalism?

Feedback-ul este in general unul comun "Ce bine ca nu ma mai doare!"Ce mana usoara aveti!" sau" Ce rabdare de fier"
Cel mai frumos, in schimb, a sunat asa:
"Nimeni nu ma intelege si toti zic ca-s nebuna, dar am umblat prin o gramada de cabinete pentru a-mi salva dintii astia! Toti au spus ca sunt de scos. Va multumesc ca ati reusit sa mi-i salvati!"
Stiu ca pot sa dau mai mult decat mediocritate si-mi doresc sa repar ce nu pot altii si apoi sa ofer, la randul meu, experienta acumulata, tinerilor colegi.

 

 

Dr. Razvan Paraschiv a absolvit Universitatea de Medicina din Bucuresti. Este o persoana extrem de pasionata de medicina dentara si mai ales de endodontie si rezolva cu succes cele mai complicate cazuri.

Programează-te acum!
Datele tale sunt în siguranță cu noi. New Dental Center 26 SRL proceseaza date cu caracter personal sensibile, pentru acestea a implementat regulamentul GDPR, 679/2016.