Implanturile dentare si-au castigat popularitatea pentru longevitatea pe care o au si pentru aspectul natural. Un mare aport al acestei popularitati o are materialul din care este confectionat implantul, pentru ca este biocompatibil cu osul uman si ofera celulelor posibilitatea de a se regenera in timp, osteointegrarea fiind una durabila si puternica.

Bineinteles, inserarea implantului necesita o operatie chirurgicala , iar acest lucru ii sperie pe cei mai multi pacienti. Dar operatia de inserare a implantului este relativ usoara, iar facuta de niste maini experimentate rata de succes poate fi maxima.

https://www.youtube.com/watch?v=DjS3lFQNLPo

 

In continuare va prezentam 3 motive pentru a nu fi ingrijorat in legatura cu insertia unui implant dentar:

Procedura este planuita foarte precis si in amanunt

Operatia de inserare a implantului este una relativ usoara, in mare parte pentru ca este planuita in amanunt. Inainte de orice altceva se face atat o radiografie cat si un computer tomograf care va determina exact locatia implantului si va fi creat un „ghid chirurgical” care va fi folosit in timpul procedurii pentru a face incizia unde urmeaza a fi inserat implantul.

Interventia se desfasoara sub anestezie locala

Implantul dentar este de obicei mai usor de realizat decat o extractie. Ca si un copac, este mai usor sa plantezi unul tanar, decat sa scoti unul batran din pamant cu radacini cu tot. Iar daca analizele pe care le faci inainte interventiei sunt in regula, nu ar trebui sa fie nicio problema. Anestezia locala te va amorti indeajuns de tare incat sa nu simti absolut nimic. Totusi daca frica este foarte mare, poti fi sedat intravenos iar asa nu vei ramane constient in timpul interventiei, ba chiar vei uita mare parte din ce s-a intamplat de la sedare si pana la disparitia efectului acesteia.

Disconfortul de dupa interventie este minim

Multumita micului ghid chirurgical realizat inaintea interventiei, pe baza computerului tomograf si a radiografiei dar si a tehnicilor avansate de inserare a implantului, lezarea tesutului este minima. Dupa finalizarea procedurii, cateva fire de sutura vor fi aplicate pentru o regenerare si vindecare fara probleme. Durerea post operatorie poate varia de la pacient la pacient. In general, un antiinflamator cu care esti obisnuit este suficient. Bineinteles, exista cazuri, exceptii, unde doza de antiinflamator poate fi mai mare sau poate necesita o medicatie suplimentara.

Vindecarea locala se face in cateva zile, iar osteointegrarea poate avea nevoie de mai mult timp, care difera de la persoana la persoana. De la cateva saptamani la 3 luni. Dupa acesta perioada, medicul va aplica si coroana dentara, care va fi partea de la suprafata implantului identica cu dintele tau. Functionalitatea este exact ca a dintelui natural si poate rezista ani de zile, ingrijit corespunzator si pastrand o igiena orala foarte buna.

In Clinica Dental One folosim mai multe tipuri de implant dentar, de la firme cu zeci de ani de cercetare in domeniu. In acelasi timp, exista o diferenta financiara intre implanturi pentru bugetul fiecarui pacient. Pentru mai multe detalii/programari ne puteti contacta pe site sau telefonic la 0744859032.

 

Programează-te acum!
Datele tale sunt în siguranță cu noi. New Dental Center 26 SRL proceseaza date cu caracter personal sensibile, pentru acestea a implementat regulamentul GDPR, 679/2016.